• La Jornada, organitzada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i l’Ajuntament de Reus, tindrà lloc el 28 d’abril i tractarà sobre “La mobilitat als polígons industrials i a les empreses”

 

Dimarts, 29 de març de 2022

Reus acollirà el proper 28 d’abril, La Jornada Catalana de la Mobilitat 2022, organitzada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i l’Ajuntament Reus. Carles Pellicer, alcalde de Reus, i Aurora Carbonell, presidenta de l’AMTU, han presentat avui els continguts de La Jornada, que aquest any tractarà sobre La mobilitat als polígons industrials i a les empreses, i es desenvoluparà a l’auditori de firaReus.

L’AMTU celebra anualment La Jornada Catalana de la Mobilitat, un esdeveniment que s’ha convertit en un referent per a totes aquelles persones que treballen en el sector de la mobilitat ja que sempre compta amb experts de reconegut prestigi i presenta casos d’èxit que poden servir d’exemple per millorar els serveis de mobilitat i del transport públic. A causa de la pandèmia, la darrera edició que es va celebrar de La Jornada va ser al 2019 i, per tant, ara l’AMTU tornar a reprendre aquest esdeveniment.

Aquesta és la primera vegada que La Jornada Catalana de la Mobilitat té lloc a la demarcació de Tarragona. Enguany l’AMTU ha escollit Reus com a seu de La Jornada, perquè “és un municipi capdavanter en matèria de mobilitat”, tal i com ha afirmat Aurora Carbonell. La presidenta de l’AMTU també considera que el tema que es tracta en aquesta ocasió “respon també a una realitat molt present en aquesta demarcació”.

Reus s’associa a l’AMTU

La Jornada Catalana de la Mobilitat té lloc habitualment en un dels municipis associats a l’AMTU. En aquest sentit, cal destacar que Reus formar part des d’avui de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà.

Aurora Carbonell ha valorat molt positivament l’adhesió de Reus , “ja que l’AMTU és una associació que vol ser la veu de tots els municipis catalans en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic i, per tant, la nostra voluntat és la de ser presents arreu de Catalunya”, ha dit.

De la seva part, Carles Pellicer ha afirmat que “volem continuar contribuint al lideratge per a la transformació de la mobilitat, i per això ens adherim a l’AMTU”. Així mateix, i en relació al tema de la jornada L’alcalde de Reus també ha dit que “cal adaptar la mobilitat a les necessitats de cada territori, al seu teixit econòmic i social i, sobretot, a la seva gent, creant una xarxa de transport públic cada vegada més eficient i ben connectada amb l’entorn”.

 

La mobilitat als polígons industrials i a les empreses

La temàtica d’aquesta edició de La Jornada vol abordar una realitat creixent al nostre país: la tendència de les empreses a ubicar-se en polígons industrials i zones cada vegada més allunyades del nucli urbà. Això ha creat noves necessitats de mobilitat en l’àmbit laboral, pel que fa a l’accés de moltes persones al lloc de treball.

La manca de transport públic que habitualment pateixen aquestes zones, ha comportat que el model de mobilitat que s’ha creat sigui el de l’ús indiscriminat del vehicle privat.

Tanmateix, moltes empreses, mogudes per la necessitat d’actuar contra el canvi climàtic i la contaminació, ja han començat a desenvolupar els seus propis plans de mobilitat.

Per això La Jornada Catalana de la Mobilitat 2022 vol posar en relleu el nou repte que suposa la mobilitat a les zones industrials i proposar noves solucions a l’abast de les administracions i les empreses, a partir d’experiències d’èxit i de conèixer les últimes novetats en aquest àmbit.

En el transcurs de La Jornada comptarem amb la participació d’especialistes en mobilitat i representants de les administracions, i coneixerem de primera mà les necessitats del teixit productiu ubicat als polígons industrials.

La Jornada s’iniciarà amb l’obertura a càrrec de la directora general de Transports, Mercè Rius, la presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, i la presidenta de Reus Transport, Marina Berasategui. Seguidament hi haurà una conferència que contextualitzarà Com afecta la nova mobilitat a les empreses, i posteriorment hi haurà tres taules de debat en què els assistents també podran interactuar amb els ponents.

Descarregar el programa de La Jornada

 

Premis MobiliCat

Després de realitzar les sessions tècniques, també es durà a terme el lliurament dels Premis MobiliCat, que atorga la revista MobiliCat – que està editada per l’AMT, la Generalitat, l’ATM de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat.

El lliurament de premis anirà a càrrec del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques digitals i Territori, Jordi Puigneró, la presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, i un representant de l’Ajuntament de Reus.

Els Premis MobiliCat volen reconèixer la tasca que fan a Catalunya els ajuntaments, entitats, empreses, institucions, emprenedors o organitzacions relacionades amb la mobilitat, el transport públic i les seves infraestructures. Els premis tenen 3 categories: Premi a la Innovació, Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible i Premi d’Honor a la trajectòria d’una persona, empresa o institució.

Tota la informació de la jornada es pot trobar al web www.jornadamobilitat.cat. Des d’aquest web també es poden formalitzar les inscripcions.