15 de març de 2023

Carme Pros, CEO de Transports Generals d’Olesa (TGO DX), rebrà el Premi d’Honor d’enguany dels Premis MobiliCat. El Premi d’Honor s’atorga en reconeixement a la trajectòria professional d’una persona que s’hagi distingit per la seva dedicació i esforç continuat en l’àmbit del transport públic. En d’altres edicions aquest premi s’ha atorgat a Pere Calvet, Ole Thorson, Jaume Barceló o Jordi Follia.

L’acte de lliurament tindrà lloc el proper dijous, 23 de març, al teatre la Llotja de Lleida, i estarà presidit pel secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, i la presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Aurora Carbonell. El lliurament del premi es durà a terme a partir de les 13.45h en el marc de la Jornada Catalana de la Mobilitat que té lloc aquest dia a Lleida.

Els Premis MobiliCat són els màxims guardons que es lliuren en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic a Catalunya i són atorgats anualment per la revista MobiliCat. El Premi d’Honor el decideix el jurat d’aquests premis, que està format per persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic:

Durant l’acte del dia 23 de març, també es lliuraran els premis de les següents categories: Premi a la Innovació en Mobilitat, Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible i Premi a la Millor Iniciativa Municipal en Mobilitat.

Trajectòria de Carme Pros

El jurat dels Premis MobiliCat ha volgut atorgar el Premi d’Honor a Carme Pros per la seva llarga i sòlida trajectòria en l’àmbit del transport públic, concretament a l’empresa TGO DX, on va entrar a treballar amb només 16 anys. Al 2015 en va assumir la gerència i actualment és la presidenta d’aquesta empresa que té 180 treballadors, dels quals el 38% són dones, la majoria en càrrec directiu. És, a més, una dona que representa la tercera generació de la seva família en l’àmbit del transport.

D’altra banda, el jurat també ha considerat que les empreses de transport porten molts anys prestant un servei essencial amb moltes dificultats, especialment les empreses petites com TGO DX, ja que en els darrers temps han hagut de suportar una recessió, la covid, la crisi energètica, la pujada de la benzina, l’increment de costos o la rebaixa de preu dels títols de transport. Per tant, aquest és també un reconeixement a l’esforç que han fet aquestes empreses per tirar endavant, malgrat aquestes dificultats.