10 de maig de 2023

El Departament de Territori millorarà, a partir del dilluns 15 de maig, el servei d’autobús entre l’Alt Penedès i Barcelona. La línia Sant Llorenç d’Hortons-Gelida-Barcelona afegirà 6 expedicions d’anada i 5 de tornada, de tal manera que el servei disposarà d’un total de 14 expedicions per sentit.

L’exprés e18, que enllaça directament Sant Sadurní d’Anoia i Barcelona, incorporarà una nova expedició d’anada que sortirà de Sant Sadurní a les 6:30 h i s’aturarà a Gelida a les 6:50 h, a la parada de l’Estació de Rodalies. L’objectiu és donar resposta a l’increment de la demanda detectat en hora punta en els desplaçaments a Barcelona. Serà la segona expedició de l’e18 que farà aturada Gelida. L’altra és la que surt de Sant Sadurní a les 5:40 h.

Amb les millores, Sant Llorenç d’Hortons i Gelida passaran a tenir una oferta d’un autobús per sentit a cada hora per anar o tornar de Barcelona. El Departament, d’aquesta manera, dona resposta a les peticions rebudes pel territori, especialment de l’Ajuntament de Gelida.

Xifres superiors al 2019

El corredor Alt Penedès – Barcelona va registrar l’any 2022 un total de 280.579 viatgers. Es tracta d’un 25% més de viatgers que l’any 2021 i d’un 11% més que l’any 2019, abans de la pandèmia. És la suma dels viatgers de l’exprés e18 i de la línia Sant Llorenç d’Hortons-Gelida-Barcelona.