El teu bitllet dels 4 als 16 anys

Viatges 1 zona, il·limitats gratuïtament!

La T-16 és un títol de transport per als nens i nenes de 4 a 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat,  només dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. Els menors de 4 anys poden utilitzar la xarxa de transport públic gratuïtament.

Poden ser titulars d’aquesta targeta tots els nens i nenes dels 4 a 16 anys, que resideixin a qualsevol dels municipis que conformen l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’ATM de Barcelona. Aquesta targeta està personalitzada amb el nom i el número de DNI / NIE / passaport / llibre de família. S’ha de validar a cada viatge, i només la pot fer servir el nen o la nena que en sigui el titular.

La targeta és vàlida fins el 31 de desembre de l’any en què el nen o nena compleixen els 16 anys.

Des de l’1 de gener de 2020, la primera emissió de la targeta T-16  és totalment gratuïta.

En cas de robatori, pèrdua o canvi de municipi, de residència i de zona tarifària caldrà
tornar a fer la sol·licitud i pagar 35€.

Per tramitar la T-16, cal emplenar el full de sol·licitud i disposar del DNI / NIE / passaport / llibre de família del nen o nena. La tramitació la podeu fer de dues maneres: via web o de manera presencial.

Via web: Empleneu la sol·licitud de la targeta, seguint les instruccions per tramitar-la.

Presencialment: Descarregueu-vos la sol·licitud i lliureu-la, juntament amb la fotocòpia del DNI / NIE / passaport / llibre de família del nen o nena, en un centre d’atenció al client de la xarxa de transport públic.

Centres d’atenció al client de la xarxa de transport públic

Granollers
Grup Sagalés: a l’estació d’autobusos de Granollers          

Igualada
La Hispano Igualadina: a l’estació d’autobusos d’Igualada

Manresa
Castellà: a l’estació d’autobusos de Manresa

Sabadell
TUS: a l’oficina de mobilitat de c/ de la Borriana, 33-35
Sarbus: a l’estació d’autobusos de Sabadell

Sant Feliu de Llobregat
Soler i Sauret: a l’oficina d’informació de la Ctra. Laureà Miró, 426

Terrassa
TMESA: a l’oficina d’informació del c/ Iscle Soler, 9

Vic
Sagalés: a l’estació d’autobusos de Vic

Vilafranca del Penedès
La Hispano Igualadina: a l’estació d’autobusos de Vilafranca del Penedès.

Via web: Una vegada finalitzada la sol·licitud, en el transcurs de 30 dies rebreu, al vostre domicili i per correu certificat, la targeta T-16 personalitzada.

Presencialment: El termini de lliurament de la targeta serà superior a l’habitual.

Per a les sol·licituds tramitades durant els mesos de juliol i agost el termini de lliurament de la targeta, també serà superior a l’habitual.

La T-16 és una targeta d’una zona i, per tant, el nen o nena només la podrà fer servir en els serveis de transport públic de la zona on resideixi.

Si voleu consultar quina és la vostra zona tarifària, cliqueu aquí.

mapa zonificacio 2019 V

En el cas de pares separats que visquin en zones diferents i tinguin la custòdia compartida, i sempre que s’acrediti aquesta circumstància, es podran sol·licitar dues targetes, una per a cada zona de residència.

La renovació de la targeta es realitzarà gratuïtament i de manera automàtica cada any (no cal fer sol·licitud),  coincidint amb els aniversaris del nen o nena, i fins el 31 de desembre de l’any en què compleixi els 16 anys.

En el cas que la targeta no funcioni bé i sigui rebutjada per una màquina validadora, els agents d’estacions o els conductors d’autobús us han de facilitar un bescanvi provisional, per un període de 45 dies. En aquest termini el titular rebrà al seu domicili i per correu certificat, sense cap cost, un duplicat de la targeta original.

En cas de pèrdua o sostracció de la targeta, s’ha de sol·licitar una nova emissió. La reedició tindrà un cost de 35€.

En cas de canvi de residència i de zona tarifària, es pot sol·licitar una nova targeta amb el canvi de zona tarifària. Igualment en aquest cas, la reedició es farà contra pagament de 35€.

Si voleu fer arribar una queixa o reclamació sobre el servei de la T-16, podeu escriure un correu a  documentacio@t-16.cat .

Si voleu més informació o fer consultes genèriques sobre el reglament, podeu enviar un correu a amtu@t-16.cat .

També podeu trucar al telèfon 93 861 39 76, en horari de dilluns a divendres de 9.30h a 14h. O bé, consultar el web.

www.t-16.cat .

  • Si voleu tramitar una 1a emissió de la T-16, podeu fer-ho a través de la web www.t-16.cat. La tramitació és gratuïta i només caldrà que adjunteu el DNI del menor (per davant i per darrera). Rebreu la targeta al vostre domicili per correu certificat en un termini aproximat de 30 dies des de la data de tramitació.
  • Tenint en compte que la T-16 es pot utilitzar únicament dins la zona tarifària a la que pertany el municipi on residiu, si voleu saber quina és la vostra zona tarifària i els municipis on podeu utilitzar-la, podeu consultar l’apartat titulat ON ES  POT FER SERVIR de la web www.t-16.cat
  • Si residiu a Barcelona o a algun municipi de la zona 1, heu de contactar amb el Centre d’Atenció i Informació de la T-mobilitat trucant al 900 928 900
  • Si ja heu tramitat la 1a emissió via web i voleu conèixer l’estat de la tramitació, podeu accedir a l’apartat USUARI REGISTRAT de la web www.t-16.cat  i saber en quin estat es troba, clicant el menor en qüestió en el cas que hagueu realitzat el tràmit per més d’un.
  • Si heu perdut o us han rebut el títol, heu de tramitar un duplicat abonant 35€. Podeu realitzar la gestió via web també a www.t-16.cat, sempre i quan ja us hagueu registrat alguna vegada, accedint a l’apartat “usuari registrat”
  • Si disposeu d’una provisional (T-Bescanvi) caducada i no heu rebut el títol original, temporalment i fins a nou avís tenim activat un procediment en el què si us dirigiu a qualsevol operador de transport, entregant aquesta provisional caducada us entregaran una de 45 dies més sense que haguem de gestionar cap autorització prèviament.