Dilluns, 10 d’octubre de 2022

L’International Mobility Congress (IMC 22), el congrés impulsat pel sector de la mobilitat i el transport públic de Catalunya, tindrà aquest any, com a novetat, un país convidat: Suècia, que tindrà una presència important a l’IMC 22. L’ambaixador suec farà la conferència d’obertura, dos experts en mobilitat participaran en dues sessions del programa oficial, i també s’ha organitzat una missió comercial amb pimes sueques i catalanes.
El director del congrés, Joan Serra, explica que “la presència de Suècia a l’IMC 22 aportarà la visió d’un país capdavanter en transport sostenible i noves formes de mobilitat”. Cal recordar que els temes centrals de l’IMC 22 són “la mobilitat sostenible, segura i inclusiva; i la digitalització”. I, en aquest sentit, Suècia destaca per l’ús de biocombustibles, així com també pel desenvolupament i la implantació de tecnologia d’automòbils elèctrics i autònoms, de bateries, i d’infraestructura de càrrega i de cel·les de combustible.

Teppo Tauriainen, ambaixador de Suècia a Espanya, serà l’encarregat de fer la conferència d’obertura del congrés, que emmarcarà i posarà en context el tema central del congrés, i aportarà les claus per configurar una mobilitat més sostenible.

“Moltes empreses sueques i espanyoles s’han adonat que la sostenibilitat és clau per millorar la competitivitat i la supervivència a llarg termini. Un model sostenible no és que sigui només necessari sinó que també és el que cal fer des d’una perspectiva empresarial. I el sector de la mobilitat no és una excepció. És per això que posar el focus en la sostenibilitat en aquest congrés és molt oportú. Suècia està considerada com un dels països més innovadors i sostenibles del món, i estic orgullós que diversos experts i empreses sueques participin a l’IMC 22 per compartir les seves experiències sobre mobilitat sostenible i innovadora”, afirma Teppo Tauriainen.

L’IMC 22 comptarà amb la participació de dos experts suecs en mobilitat que participaran en les taules rodones sobre “Experiències globals en mobilitat sostenible” i “Transformació de les ciutats per l’impacte de la nova mobilitat”.

Així mateix, durant el congrés també es durà a terme un workshop, en el qual una selecció d’empreses sueques presentaran els seus projectes a empreses catalanes, convocades pel Departament d’ACCIÓ de la Generalitat.

Finalment, cal dir que Suècia disposarà d’un estand propi en el congrés, des del qual també donarà a conèixer tota la seva experiència en nous projectes de mobilitat.