• El programa permet als nens i nenes aprendre a viatjar de forma independent en autobús.
  • Un dels principals objectius és sensibilitzar els nens i nenes en la importància d’utilitzar el transport públic i reduir l’ús del vehicle privat.

12 de maig de 2022

Un total de 432 alumnes de diferents escoles de Terrassa han participat durant aquest curs escolar en l’activitat Viatjo amb tu, que organitza l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Aquesta activitat educativa contribueix a apropar la utilització del transport públic als nens i nenes de cicle superior de primària, al mateix temps que els dona les pautes i els recursos necessaris per poder viatjar de forma independent en autobús.

Durant el curs 2021-2022 han participat en el programa Viatjo amb tu 7 escoles de Terrassa: L’heura del Vallès, Escola Creixen, Escola Goya, Escola Nova Electra, Escola Salvador Vinyals, Escola Sant Llorenç del Munt i l’Institut-Escola Antoni Ubach i Soler. L’activitat s’ha dut a terme conjuntament amb l’Ajuntament de Terrassa i l’empresa operadora del transport públic a la ciutat, T-mesa.

La valoració que els docents de les escoles fan de la realització de l’activitat és molt bona. En aquest sentit, preguntats per la seva experiència amb l’activitat, els docents valoren per sobre de 9 sobre 10 la majoria d’aspectes d’aquesta activitat.

Així per exemple, consideren amb un 9,3 que l’activitat és útil per als alumnes, i també valoren amb un 9 que l’activitat fomenta l’autonomia dels nens i nenes a l’hora d’utilitzar el transport públic. A més, també valoren amb un 9,27 la idoneïtat dels continguts aplicats durant el curs.

Entre d’altres, els docents han comentat que “els nens i nenes s’han sorprès del que han après. Alguns ja agafaven el bus, però hi havia moltes coses que no sabien”.
Viatjo amb tu
Amb el programa educatiu “Viatjo amb tu” els nens i nenes de cicle superior de primària aprenen a planificar un viatge, en una edat en què ja comencen a anar sols a l’escola.
A més, aquesta activitat també permet als alumnes familiaritzar-se amb les línies i parades d’autobús del seu municipi, identificar els diferents tipus de bitllets i títols que existeixen per desplaçar-se en autobús i altres mitjans de transport públics. i conèixer les diferents maneres de desplaçar-se pel seu poble o ciutat.
L’activitat es duu a terme en dues parts. En la primera, els alumnes aprenen els elements que conformen un viatge en transport públic i en una segona part realitzen un viatge en autobús dins del seu municipi, per posar en pràctica tot allò que han treballat a classe.
Qualsevol ajuntament pot sol·licitar que l’AMTU dugui a terme aquest programa educatiu a les escoles del seu municipi. Per fer la sol·licitud, només cal enviar un mail a educatius@amtu.cat, indicant quin el programa educatiu que es vol realitzar i en quines escoles.