• La Jornada Catalana de la Mobilitat 2022 vol posar en relleu el nou repte que suposa la mobilitat laboral a les zones industrials i proposar noves solucions a l’abast de les administracions i les empreses, a partir d’experiències d’èxit i de conèixer les últimes novetats en aquest àmbit.

Divendres, 8 d’abril de 2022

Quan fa poc més d’una setmana que es van obrir les inscripcions, la Jornada Catalana de la Mobilitat 2022, que tindrà lloc a Reus el proper 28 d’abril, ja ha despertat l’interès de més de 180 professionals d’arreu de Catalunya de l’àmbit empresarial, municipal i d’empreses del sector.

Justament l’objectiu de la cita d’enguany és reunir empreses, administracions i experts en mobilitat per abordar des de diverses perspectives la mobilitat laboral a les zones industrials, amb les dificultats de desplaçament que això provoca als treballadors i a les mateixes empreses. I amb l’afegit que aquest tipus de mobilitat laboral ha de canviar per criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

La mobilitat laboral a les zones industrials

La Jornada Catalana de la Mobilitat 2022 vol posar en relleu el nou repte que suposa la mobilitat laboral a les zones industrials i proposar noves solucions a l’abast de les administracions i les empreses, a partir d’experiències d’èxit i de conèixer les últimes novetats en aquest àmbit.

En el transcurs de La Jornada comptarem amb la participació d’especialistes en mobilitat i representants de les administracions, i coneixerem de primera mà les necessitats del teixit productiu ubicat als polígons industrials.

La Jornada s’iniciarà amb l’obertura a càrrec de la directora general de Transports, Mercè Rius, la presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, i la presidenta de Reus Transport, Marina Berasategui. Seguidament, el director general de l’ATM de Barcelona, Pere Torres, pronunciarà una conferència que contextualitzarà com afecta la nova mobilitat a les empreses. Posteriorment hi haurà tres taules de debat en què els assistents també podran interactuar amb els ponents.

La Jornada Catalana de la Mobilitat 2022, està organitzada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i l’Ajuntament Reus, a través de Reus Transport.

Premis MobiliCat

Després de realitzar les sessions tècniques, també es durà a terme el lliurament dels Premis MobiliCat, que atorga la revista MobiliCat – que està editada per l’AMTU, la Generalitat, l’ATM de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat.

El lliurament de premis compatarà amb la presència del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.

Els Premis MobiliCat volen reconèixer la tasca que fan a Catalunya els ajuntaments, entitats, empreses, institucions, emprenedors o organitzacions relacionades amb la mobilitat, el transport públic i les seves infraestructures. Els premis tenen 3 categories: Premi a la Innovació, Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible i Premi d’Honor a la trajectòria d’una persona, empresa o institució.

La inscripció a la jornada és gratuïta i es pot fer a través de la web: https://jornadamobilitat.cat