Dimarts, 27 de setembre de 2022

La presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, s’ha reunit amb la presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Olga Arnau, amb l’objectiu de debatre sobre les diverses problemàtiques que, en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic, afecten els municipis catalans.

De fet, aquesta ha estat una primera reunió de contacte que ha servit per establir el marc de col·laboració entre l’AMTU i l’FMC, que quedarà reflectit posteriorment en un conveni que properament signaran ambdues entitats.
 
Durant la reunió, Aurora Carbonell i Olga Arnau han compartit punts de vista coincidents en temes que afecten a les dues entitats, i que s’emmarquen especialment en la defensa del món local i la millora de la mobilitat i dels transports urbans dels municipis catalans.
 
Pel que fa a l’àmbit de la mobilitat i el transport públic, tant l’AMTU com l’FMC consideren que la mobilitat està en un moment de canvi, per la qual cosa seria convenient fer un debat en el qual s’escoltés la veu dels municipis.
“Com a presidenta d’una associació de municipis que treballa pel transport urbà i la mobilitat, crec que un dels reptes importants és la visió de territori, de país divers que tenim, i que hi ha zones o municipis molt diferents i amb necessitats diverses. Hem de tenir una visió ampla i diversa com el nostre país, i on el transport públic sigui la prioritat”, ha afirmat Aurora Carbonell.
L’AMTU i l’FMC han apuntat alguns aspectes que caldria millorar com és, per exemple, la connectivitat entre capitals de comarca i repensar moltes de les rutes, sistemes de transport, horaris o freqüències que hi ha actualment, per tal de donar resposta a una població que es mou tant per motius d’oci com de feina, i que té, a banda de la ciutat de Barcelona, altres interessos a satisfer.
 
Així mateix, ambdues presidentes han constatat que a Catalunya en els darrers mesos s’han viscut diverses problemàtiques, com són els embussos que diàriament pateix l’AP-7 o els talls de circulació a Rodalies Renfe, que també requereixen un replantejament del model de mobilitat i de transport públic existent actualment.
Després de la reunió mantinguda, l’AMTU i l’FMC s’han emplaçat a mantenir contactes periòdics per tal de treballar conjuntament en la millora de la mobilitat i del transport públic de Catalunya.