Joan Serra ha destacat la importància de la digitalització per avançar cap un model de mobilitat més adaptat a les necessitats dels ciutadans

Dilluns, 29 de novembre de 2021

Aquest mes de novembre, l’ l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà – AMTU – ha participat en un debat sobre la nova mobilitat i els canvis que cal implantar per tal d’aconseguir la reducció de la contaminació que afecta als diferents municipis i ciutadans. El debat ha estat organitzat per Endesa, i moderat per Jordi Molet, periodista i conseller delegat dels diaris Regió 7, Diari de Girona i Empordà. 

El director general de l’AMTU, Joan Serra, ha estat el representat de l’AMTU i ha compartit opinió amb Ferran Menescal, responsable de mobilitat elèctrica d’Endesa X a Catalunya, Xavier Querol, professor d’investigació del CSIC i Lluís Olivet, CEO d’OTC Engineering.

En la seva explicació, Joan Serra ha destacat la importància de la digitalització per avançar cap un model de mobilitat més adaptat a les necessitats dels ciutadans, així com l’evolució positiva que està experimentant el transport a demanda i les novetats entorn la plataforma Flexitransport Catalunya.

Flexitransport Catalunya

Flexitransport Catalunya és la plataforma que l’AMTU ha desenvolupat per fer un pas endavant en el transport a demanda i evolucionar cap al transport flexible, és a dir, un transport més adaptat a les necessitats reals dels ciutadans, en el que les reserves es poden fer poc abans de l’hora del servei, i on els recorreguts es configuren en temps real. Això significa un gran avenç respecte dels serveis de transport a demanda tradicionals, ja que l’usuari ja no ha d’estar pendent d’horaris prefixats ni parades establertes, gràcies a que el transport flexible s’inscriu en el que es coneix com a “Mobilitat com a Servei”.