Dimarts, 20 de setembre de 2022

La presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, i el director general Joan Serra, participen aquests dies a Los Angeles, Califòrnia, a l’ITS World Congress 2022, l’esdeveniment global que reuneix líders mundials, professionals, formuladors de polítiques, investigadors i la indústria privada per avançar i unir la indústria dels sistemes de transport intel·ligent (ITS), i que enguany duu el títol de “Transformació pel Transport”.Aquest esdeveniment, que proposa sistemes de transport intel.ligent, compta amb una delegació catalana, que de la mà d’ACCIÓ del Govern de la Generalitat, ha portat als Estats Units una desena d’empreses i associacions com l’AMTU, a poder interactuar i treballar amb agents del transport i la mobilitat d’arreu del món. Els represenntants de l’AMTU en el seu primer dia de treball han pogut escoltar solucions de transport intel.ligent, d’operadors de transports, empreses amb solucions per a l’ús de la bicicleta, o moltes d’altres tecnologies.
L’objectiu de Carbonell i Serra, és “conèixer els sitemes de transport intel.ligent a nivell mundial, per poder implementar-los als municipis catalans, i per tant conèixer els productes més innovadors del moment per saber quins són els més interessants i poder portar-los a Catalunya.” Però l’objectiu d’aquest viatge també és “poder explicar l’IMC22, el Congrés Internacional de Mobilitat, que farem els dies 25 i 26 d’octubre a Sitges, per mirar de captar possibles proveïdors interessats en aquest esdeveniment, per captar talent d’arreu del món per participar en aquesta edició o en properes”.

La primera jornada de treball ha estat molt profitosa. Els representants de l’AMTU han complementat una gran agenda. S’han entrevistat amb representants d’universitats com la de Michigan o California; empreses com Versils Traffic Solutions, Miovision, o l’empresa de transport connectat CCAT, i ajuntaments o institucions com el de Santa Mònica o Washington.