L’AMTU ja suma 143 municipis adherits, els últims en entrar a formar part de l’Associació han estat Torredemabarra, Balaguer, Lleida, el Consell Comarcal Conca de Barbera i el Consell Comarcal del Bages. En aquest sentit, l’associació segueix creixent en nombre d’associats i actualment son: 131 ajuntaments, 1 Entitat Municipal Descentralitzada, 1 mancomunitat i  9 Consells Comarcals. L’entrada en aquesta entitat, permetrà a l’Ajuntaments beneficiar-se d’un assessorament tècnic i especialitzat en la mobilitat i transport urbà.

Un dels principals objectius de l’AMTU es precisament donar suport tècnic i jurídic als seus associats. El departament tècnic de l’AMTU elabora des de plans de millora, a estudis de demanda i econòmic-financers, auditories, o seguiments del servei, entre d’altres. A mes, també realitza projectes d’implantació de nous serveis, ja siguin línies urbanes, serveis interurbans o de transport a demanda (TAD) i transport flexible.

Al llarg del 2022, van ser 14 els municipis que es van adherir a l’AMTU: Martorelles, Collbató, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, Sant Marti de Tous, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, el Consell Comarcal de la Segarra, Reus, Flix, La Torre de Claramunt, Sant Bartomeu del Grau, Riells i Viabrea, Cubelles i Santa Coloma de Cervelló.