Divendres, 3 de març de 2023
 
La presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Aurora Carbonell, i el director general de l’AMTU, Joan Serra, s’han reunit a Madrid amb la Secretaria General de Transporte y Movilidad, María José Rallo, i la Directora de la Oficina de Estrategia y Movilidad del Gobierno, Ángeles Marín. La trobada ha tingut lloc aquest passat 1 de març, en una visita que els directius de l’AMTU han fet a Madrid.

Aurora Carbonell i Joan Serra han pogut explicar a les representants del Ministerio la feina que l’AMTU està fent als municipis en matèria de mobilitat. En aquest sentit, han fet especial èmfasi en la responsabilitat de distribuir ajuts públics als ens locals associats, i també han volgut subratllar que falten encara molts ajuts públics per a ajuntaments i operadors, per tal de garantir un transport públic i una mobilitat eficient i suficient.

Els dirigents de l’AMTU també han posat en valor totes les proves pilot que l’AMTU realitza als municipis que ho sol.liciten, com els relacionats amb el transport a demanda (TAD) a través de l’app Flexitransport, així com també l’actual iniciativa, ja en funcionament, d’una central de compres per als municipis, de productes relacionats amb la mobilitat, el transport i l’urbanisme. Carbonell i Serra han volgut traslladar al ministeri que, per poder tirar endavant noves proves pilot per millorar els serveis que ofereixen, així com també per poder donar suport als operadors de transport urbà, calen molts més recursos.

Des del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana s’han compromès a tenir en consideració aquestes peticions, i també han recordat a l’AMTU que estan apunt de sortir noves convocatòries d’ajuts que podrien ajudar a tirar endavant iniciatives com les que impulsa l’Associació.
 
 
Mª José Rallo i Ángeles Marín han posat en valor la pròxima presidència de la Comissió Europea, un fet que pot posar a l’abast d’associacions com l’AMTU, oportunitats per poder participar en trobades internacionals, representant la veu dels municipis catalans en matèria de mobilitat.

Aurora Carbonell i Joan Serra també han aprofitat per explicar de nou quina és la postura de l’AMTU pel que fa al projecte de Ley de Movilidad Sostenible que s’està tramitant al Congrés. En la seva compareixença davant la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Congrés, Joan Serra ja va advertir, el passat 21 de febrer, que aquesta futura llei envaeix competències pròpies dels ajuntaments.

La presidenta i el director general de l’AMTU han valorat molt positivament la trobada, ja que consideren que ha servit per trobar complicitats amb el Ministerio.

Trobada amb Xavier Flores

Aurora Carbonell i Joan Serra han tingut també una estona per a trobar-se amb Xavier Flores, Secretari General d’infraestructures del Gobierno. Durant aquesta trobada, els dirigents de l’AMTU s’han interessat per infraestructures pendents a Catalunya, com la línia del litoral del Garraf de Renfe, i han volgut conèixer de primera mà com avancen d’altres projectes.

2023-03-06T16:19:15+01:003 de març de 2023|Notes de Premsa|