La MICOD i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà treballaran conjuntament per millorar la mobilitat i el transport públic a la Conca.

28 de gener de 2022

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha aprovat, en la Junta General ordinària celebrada aquest passat dimecres, 26 de gener, adherir-se a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’entrada en aquesta entitat potenciarà la col·laboració conjunta entre la MICOD i l’AMTU en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic.

L’AMTU és una associació d’ens locals d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat, i el transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment agrupa 126 ens locals, 11 dels quals pertanyen a l’Anoia: els ajuntaments de Carme, Castellolí, Igualada, Jorba, La Pobla de Claramunt, Masquefa, Òdena, Piera, i Vilanova del Camí, així com el Consell Comarcal de l’Anoia i ara la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

L’AMTU i la Conca d’Òdena ja participen conjuntament des de fa uns mesos en el projecte MOBICO, el primer servei de mobilitat compartida que permet als ciutadans de la Conca d’Òdena desplaçar-se en vehicle elèctric dins o fora del seu municipi. Aquest projecte també compta amb la col·laboració de SEAT:CODE i el Circuit Parcmotor Castellolí.

Tanmateix, l’adhesió de la MICOD a l’AMTU permetrà reforçar encara més aquesta col·laboració conjunta i treballar en nous projectes que permetin millorar la mobilitat i el transport públic a la Conca. En aquest sentit, l’AMTU donarà assessorament tècnic i jurídic a la Mancomunitat, ja que compta amb un departament tècnic de primer nivell especialitzat en l’elaboració de plans de millora, estudis de demanda i econòmic-financers, auditories, o seguiments del servei, entre d’altres. A més, també elabora projectes d’implantació de nous serveis, ja siguin línies urbanes, urbanets, serveis interurbans o de transport a demanda (TAD).

El president de la MICOD, Marc Castells, afirma que “gràcies a l’assessorament de l’AMTU ja hem pogut dur a terme un projecte pioner com el de MOBICO, que ha permès posar a l’abast dels ciutadans a la Conca una un servei de mobilitat sostenible, compartida i en vehicle elèctric. Ara, a més, formant part de l’AMTU de ben segur que també podrem explorar altres modalitats de transport i millorar encara més la connexió entre els diversos municipis de la Conca”.

De la seva part, el director general de l’AMTU, Joan Serra, ha dit que “des de l’AMTU posem tota la nostra expertesa al servei la Conca, per contribuir a configurar un model de mobilitat que sigui més eficient i estigui a l’abast de tots els ciutadans”.