24 abril 2023

El Departament de Territori i l’operadora Autocars Gamón han posat en circulació el primer autobús híbrid que presta un servei interurbà a la demarcació de Lleida. Es tracta d’un autobús model Intouro del fabricant Mercedes-Benz, de 63 places per a passatgers, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i amb un motor que permet generar energia durant els processos de frenada i arrencada. És un sistema que genera un estalvi de fins a un 5% de combustible, fomentant així la reducció d’emissions i la descarbonització de la mobilitat.

Un trajecte per aprofitar al màxim l’energia generada

L’autobús realitzarà el servei de la línia exprés.cat e2, que uneix Alfarràs i Lleida. És el corredor escollit perquè disposa d’un servei de bus intensiu, amb una alta demanda i una vintena d’expedicions diàries per sentit que funcionen des de les 7:00 h del matí fins a les 22:00 h de la nit.

És un servei d’uns 400 quilòmetres diaris i el trajecte disposa de diverses rotondes que permetran aprofitar al màxim l’energia de les frenades. El corredor va registrar l’any 2022 un total de 321.312 viatges, una xifra que frega els nivells d’abans de la pandèmia.

L’operadora té previst incorporar dos nous autobusos híbrids a la flota entre finals d’aquest 2023 i inicis de 2024.