24 d’abril de 2023

L’Autoritat del Transport Metropolità tanca el mes de març amb un nou rècord de viatges de la xarxa del transport públic a l’àrea de Barcelona, que frega els 98 milions de validacions i supera en un 3,5% la demanda prepandèmia del mateix mes de 2019, quan es van registrar 95 milions.

Pel que fa als operadors, TRAM és qui registra el major percentatge d’augment en validacions comparat amb l’any 2019 (+11,1%), seguit dels autobusos interurbans de la Generalitat (+8,4), Metro TMB (+7,87%) i FGC (+5,49%). Pel que fa a la resta d’operadors, registren increments de fins al 3% tot i que alguns obtenen valors encara lleugerament per sota respecte a les xifres prepandèmia.

Amb tot, es constata una forta recuperació de la demanda del conjunt d’operadors si es comparen les xifres del març de l’any anterior, respecte al qual es comptabilitzen 15,6 milions més de viatges (un 19%).


(Dades preliminars, en milions) *DGTM: Direcció General de Transports i Mobilitat

Quant als valors acumulats del primer trimestre de 2023, tot i encara no superar els xifres de l’any 2019 i situar-se 1,5% per sota, també es constata un increment notable del 25% comparat amb l’any 2022, recuperant més de 52 milions de validacions.

(Dades preliminars, en milions) *DGTM: Direcció General de Transports i Mobilitat

El gràfic següent mostra, any a any, la demanda acumulada del sistema de transport públic, expressada en milions de viatges en 12 mesos. Així, durant el 2021 i 2022, s’observa una recuperació constant fins a l’actualitat.


 

D’aquesta manera, es compleixen les previsions de recuperació de la demanda prepandèmia que ha estat progressiva des de 2020.

La T-mobilitat supera el milió de viatges al dia

El nou sistema de validació sense contacte segueix la seva implantació i ja registra més d’un milió de validacions en un dia feiner a tot el sistema de l’ATM de Barcelona.