Dilluns, 11 de juliol de 2022

El director general de l’AMTU, Joan Serra, s’ha reunit aquest matí amb el delegat especial de l’Estat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro. L’objectiu de la reunió era posar sobre la taula els temes que són d’interès comú i explorar vies de col·laboració conjunta entre ambdues entitats.

Amb motiu d’aquesta trobada, Joan Serra i Pere Navarro han visitat les instal·lacions de DFactory Barcelona, el centre on s’allotgen empreses 4.0  tant nacionals com internacionals – de robòtica, impressió 3D, o noves tecnologies – i que vol ser un hub que impulsi la digitalització de la indústria.

L’AMTU és una associació d’ens locals d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat, del transport públic i les seves infraestructures, especialment en el transport urbà, d’arreu de Catalunya. I actualment agrupa 134 ens locals catalans.

Una de les apostes de l’AMTU està enfocada precisament a la digitalització de la mobilitat. En aquest sentit, l’AMTU ha desenvolupat l’app Flexitransport Catalunya, que molt aviat posarà en funcionament, i que permetrà implementar el transport flexible arreu del territori. El transport flexible és, de fet, una modalitat de transport a la demanda de segona generació, que permet reservar el servei amb molt poca antelació, i en la qual el viatger no ha d’estar pendent d’horaris preestablerts ni parades fixes. La petició del servei es farà a través de l’app Flexitransport Catalunya, que utilitza un algoritme que permet assignar el servei al vehicle corresponent, el qual passa a recollir l’usuari en el punt indicat.

Gràcies a l’acord entre l’AMTU i l’ATM de Barcelona, molt aviat serà possible implementar aquesta modalitat de transport a la regió metropolitana de Barcelona.