Concurs “Viatja gratis amb la T-16!”

El concurs de l’AMTU “Viatja Gratis amb la T-16!”, consisteix en la creació d’un cartell per donar a conèixer el títol de transport T-16 entre els menors i les seves famílies i destacar-ne la seva utilitat, segons estableixen les seves bases.

La targeta T-16 (www.t-16.cat) és un títol de transport per als nens i nenes de 4 a 16 anys que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges, durant tots aquests anys, a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

Us animem a que els alumnes de 6è de primària de la vostra escola participin en la propera edició del concurs. Ho podeu fer omplint el formulari d’inscripció.

Premis anys anteriors:

El president de l’AMTU entrega el premi del concurs “Apunta’t a la T-12!”

L’alumna Helena Rodríguez Mellado de l’Escola Divina Providència de Mataró és l’autora del cartell guanyador.

El president de l’AMTU i alcalde de Mataró, Joan Mora, va fer entrega dissabte passat del premi del concurs “Apunta’t a la T-12!”. Helena Rodríguez Mellado, alumna de 6è de primària de l’Escola Divina Providència, va ser la guanyadora del concurs de cartells que ha convocat l’AMTU per donar a conèixer el títol de transport T-12 entre els possibles usuaris de la targeta, infants i joves d’entre 4 i 13 anys.

L’entrega del premi va tenir lloc dissabte 14 a l’escola mataronina. El president de l’AMTU, Joan Mora, va recordar als nens i nenes la importància de fer servir el transport públic com a mitjà per promoure la sostenibilitat a les ciutats i pobles.

El concurs s’ha dut a terme entre les escoles de públiques, concertades i privades de tots els municipis que formen part de l’àmbit territorial de l’AMTU. Per participar-hi, els alumnes de 5è i 6è de primària han hagut de crear un cartell per donar a conèixer els avantatges de fer servir la targeta T-12. El cartell guanyador, obra d’Helena Rodríguez, mostra un grup de nens i nenes que viatgen en autobús i porta el lema “Estigues en moviment i viatja content”. Aquest cartell, escollit entre prop de 200 dibuixos, es distribuirà ara entre les escoles i altres centres per tal de fer difusió d’aquest títol de transport.

L’Helena ha rebut com a premi una bicicleta en reconeixement pel seu esforç, mentre que el conjunt de la seva classe podrà realitzar l’activitat “El tren de l’Ensenyament”, cortesia de FGC.

El president de l’AMTU fa entrega del premi del concurs “Apunta’t a la T-12!”

L’alumna Ariadna Sànchez de l’Escola Divina Providència de Mataró és l’autora del cartell guanyador

El president de l’AMTU i alcalde de Mataró, Joan Mora, va fer entrega del premi del concurs “Apunta’t a la T-12!” a Ariadna Sánchez, l’alumna de sisè l’escola Divina Providència de Mataró que ha resultat guanyadora. El cartell guanyador es va escollir per votació popular durant la celebració de l’11a Jornada AMTU que va tenir lloc a Mataró. L’entrega del premi va tenir lloc a la mateixa escola. El concurs de cartells està convocat per l’AMTU per donar a conèixer el títol de transport T-12 entre els possibles usuaris de la targeta, infants i joves d’entre 4 i 13 anys.

El concurs s’ha dut a terme entre les escoles de públiques, concertades i privades de tots els municipis que formen part de l’àmbit territorial de l’AMTU. Per participar-hi, els alumnes de 5è i 6è de primària han hagut de crear un cartell per donar a conèixer els avantatges de fer servir la targeta T-12. El cartell guanyador, obra d’Ariada Sànchez, destaca per la presència d’un gran autobús de color groc i el missatge “Si vols anar amb la T-12, amb metro, tren o autobús estaràs segur”. El cartell es distribuirà ara entre les escoles i altres centres per tal de fer difusió d’aquest títol de transport.

L’alumna guanyadora ha rebut com a premi una bicicleta en reconeixement pel seu esforç, mentre que el conjunt de la seva classe podrà realitzar l’activitat “El tren de l’Ensenyament”, cortesia de FGC.

Una alumna de 6è de les Escolàpies de Sabadell guanya el concurs de dibuix “Apunta’t a la T-12”

163 dibuixos, fets per nens i nenes d’entre 4 i 12 anys, s’han presentat enguanya a aquest concurs.

Granollers, 9 de juny de 2016

Una alumna de 6è de primària de les Escolàpies de Sabadell ha guanyat el concurs de dibuix “Apunta’t a la T-12”, organitzat per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i consistent en la creació d’un cartell per donar a conèixer el títol de transport T-12. El dibuix realitzat per Patrícia Guerra, que es presentava al concurs amb el pseudònim de Lipopus, va ser el més votat pels assistents a La Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada ahir a Mollet del Vallès. Un 33% dels assistents va escollir aquest dibuix, d’entre els quatre que havien arribat a la final.

El premi d’aquest concurs és una bicicleta elèctrica, que el president de l’AMTU, Jordi Xena, lliurarà a la guayadora. A més, la classe de l’alumna guanyadora també rep un premi: realitzar gratuïtament una de les activitats d’“El tren de l’Ensenyament” que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

El cartell guanyador del concurs “Apunta’t a la T-12!” s’imprimirà en format pòster i es distribuirà a totes les escoles de primària dels municipis associats a l’AMTU. Al cartell, l’AMTU inclourà de forma visible el nom de l’autor/a i l’escola a la qual pertany, els logotips de l’AMTU, de la Generalitat, de l’ATM i de FGC. L’objectiu d’aquest cartell és promocionar el títol de transport T-12 entre els menors i les seves famílies.

Un total de 163 nens i nenes, d’entre 4 i 14 anys, han participat enguany en aquest concurs. D’aquests, quatre van arribar a la final. : un alumne de 5è de primària de l’escola Bisbat d’Egara de Terrassa, que portava el pseudònim de Hamel; un alumne de 6è de l’escola Roc Blanc de Viladecavalls, amb el pseudònim Golden; i dos alumnes de 6è de les Escolàpies de Sabadell, Lipopus i Estrella.

Entre els participants hi havia alumnes de 15 escoles i de 13 municipis diferents. El concurs estava obert als alumnes de fins a 6è de Primària que hi vulguessin participar de manera individual, presentant una única i original obra inèdita. Podien concursar-hi els alumnes de totes les escoles públiques, concertades o privades de l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’àrea de Barcelona (excepte les escoles de les comarques del Berguedà i del Ripollès perquè no hi ha implantat el títol de transport T-12).

L’AMTU és una associació de municipis que té per objecte l’enaltiment i la promoció del transport públic urbà de les seves ciutats, i de la mobilitat en general. L’AMTU té la voluntat de representar la veu conjunta de tots els municipis de Catalunya i, per tant, està oberta a tots aquells altres municipis i entitats municipals que gestionen el transport públic a les seves ciutats i que voluntàriament decideixin formar-ne part. Actualment l’AMTU té associats 86 entitats: 84 municipis i 2 Consells Comarcals, amb una població representada de 2,0 milions d’habitants i un volum de viatgers transportats de prop de 42 milions el 2015.

Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona la sol·licitud de la targeta T-12 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6.

Una nena de Viladecavalls guanya el concurs de dibuix de la T-16

Sophia Lacerda s’emporta una bicicleta elèctrica. Un nen de Mataró guanya el segon premi; i una nena de Premià de Mar, el tercer, del concurs “Viatja gratis amb la T-16”.

Granollers, 12 de juny de 2017

Una alumna de 6è de primària de l’Escola Roc Blanc, de Viladecavalls, ha guanyat el concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16”, organitzat per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i consistent en la creació d’un cartell per promocionar aquest títol de transport. El dibuix realitzat per Sophia Lacerda Da Costa ha estat el més votat pels assistents a La Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada el passat 7 de juny al centre cultural Els Costals de Castellbisbal. Un 45,83% dels assistents a La Jornada van escollir aquest dibuix, d’entre els tres que havien arribat a la final. La directora de l’Escola Roc Blanc, Aran Orfila, va ser present a La Jornada en el moment de proclamar el guanyador.

El premi per haver guanyat aquest concurs és una bicicleta elèctrica, que el president de l’AMTU, Jordi Xena, i l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, lliuraran en els propers dies a la guanyadora. A més, la classe de la Sophia també podrà realitzar gratuïtament una de les activitats del Tren de l’Ensenyament, que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

El segon lloc del concurs “Viatja gratis amb la T-16” ha estat per al dibuix realitzat per Maiol Castrejón, alumne de l’Escola Divina Providència de Mataró. El premi per al Maiol és un cap de setmana de juliol o agost en família a Port Ainé, amb el Tren dels Llacs.

I el tercer lloc d’aquest concurs ha estat per al dibuix de Ting Ting Hu, alumna de l’Escola Sant Cristòfol, de Premià de Mar, qui ha guanyat una excursió d’un dia en família amb el Tren dels Llacs.

Més de 60 dibuixos, de 5 municipis diferents han participat en l’edició d’enguany del concurs “Viatja gratis amb la T-16”. Un jurat especialitzat va triar els tres finalistes, que es van presentar a La Jornada Catalana de la Mobilitat.

El cartell guanyador del concurs “Viatja gratis amb la T-16” s’imprimirà en format pòster i es distribuirà a les més de 800 escoles de primària de l’àmbit de l’ATM de Barcelona. Al cartell, l’AMTU inclourà de forma visible el nom de l’autora i l’escola a la qual pertany, els logotips de l’AMTU, de la Generalitat, de l’ATM i de FGC. L’objectiu d’aquest cartell és promocionar el títol de transport T-16 entre els menors i les seves famílies.

El concurs estava obert als alumnes de 6è de Primària que hi volguessin participar de manera individual, presentant una única i original obra inèdita. Podien concursar-hi els alumnes de totes les escoles públiques, concertades o privades de l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’àrea de Barcelona (excepte les escoles de les comarques del Berguedà i del Ripollès perquè no hi ha implantat el títol de transport T-16).

La T-16
La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes d’entre 4 i 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. És vàlid fins el 31 de desembre de l’any en què es compleixen els 16 anys, i només té un cost inicial d’emissió de 35 €. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins a la seva validesa.

Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona la sol·licitud de la targeta T-12 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6.

Tres alumnes de Sabadell guanyen el concurs de dibuix Viatja gratis amb la T-16

Els guanyadors del concurs són dos alumnes de l’escola Jaume Viladoms i una alumna del Gaudí, tots ells de Sabadell. L’objectiu del concurs és crear un cartell per promocionar la T-16

Granollers, 25 de juny de 2018     

Gloria Johana i Martí Forch, dos alumnes de l’escola Jaume Viladoms de Sabadell, han guanyat, respectivament, el primer i tercer premis del concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16”, organitzat per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Així mateix, Marina Viñas, una alumna de l’escola Gaudí, també de Sabadell, ha guanyat el segon premi d’aquest concurs, que està obert a les escoles de primària d’aquells municipis que estan integrats al Sistema Tarifari Integrat (STI) de Barcelona.

El president de l’AMTU, Jordi Xena, i el director general, Joan Prat, acompanyat del regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, Xavier Guerrero, i del president de TUS, Francesc López, han lliurat aquesta setmana els premis del concurs. El primer premi consisteix en una bicicleta elèctrica, valorada en uns 1.000€. El segon premi és un cap de setmana amb la família a Port Ainé, i el tercer premi consisteix en una excursió d’un dia en família amb el Tren dels Llacs.

A més, gràcies a haver guanyat el primer premi d’aquest concurs, l’escola de la Gloria Johana també podrà realitzar gratuïtament una de les activitats del Tren de l’Ensenyament, que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’objectiu d’aquest programa és acostar els més joves al món del ferrocarril, en tots els seus vessants, per sensibilitzar i formar-los en el coneixement, el funcionament i la gestió del transport sostenible, de la mobilitat i del respecte per l’entorn en el qual vivim.

Els assistents a La Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada al Campus Motor Anoia, van votar el passat 7 de juny, la classificació dels tres dibuixos que havien arribat quedat finalistes. El dibuix realitzat per Gloria Johana va ésser el més votat. En l’acte de proclamació dels resultats hi van ser presents Albert Grau, tutor de 6è de primària de l’escola Jaume Viladoms, i Esther Porta, tutora de 6è de primària de l’escola Gaudí.

El dibuix guanyador s’imprimirà en format pòster i es distribuirà a les més de 800 escoles de primària de l’àmbit de l’ATM de Barcelona. L’objectiu d’aquest cartell és promocionar el títol de transport T-16 entre els menors i les seves famílies.

La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes d’entre 4 i 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. És vàlid fins el 31 de desembre de l’any en què es compleixen els 16 anys, i només té un cost inicial d’emissió de 35 €. La renovació de la targeta es realitza sense cost i de manera automàtica fins a la seva validesa.

Sobre l’AMTU      

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment té 100 entitats associades, d’arreu de Catalunya: 97 municipis i 3 Consells Comarcals (Alt Penedès, Baix Llobregat i Anoia), amb una població representada de 2 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.

Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, la sol·licitud de la targeta T-16 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6.

A més, actualment l’AMTU també gestiona la T-verda, un títol de transport de recent creació que permet viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys, a canvi de desballestar un vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no comprar-ne cap altre durant els tres anys de vigència de la targeta.

Lliurament dels premis del concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16” 2019

El cartell guanyador és obra d’Ona Antonell, de l’Escola Divina Providència de Mataró, que s’ha emportat com a premi una bicicleta elèctrica.

21 de juny de 2019

El director general de l’AMTU, Joan Prat, ha fet el lliurament dels tres premis del concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16”.  Acompanyat del tutor de 6è de Primària de l’Escola Divina Providència de Mataró, aquest passat diumenge va lliurar a la guanyadora del concurs, Ona Antonell, la bici elèctrica i el val corresponent per tal que ella i la seva classe puguin realitzar gratuïtament una de les activitats del Tren de l’Ensenyament, que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’objectiu d’aquest programa és acostar els més joves al món del ferrocarril, en tots els seus vessants, per sensibilitzar i formar-los en el coneixement, el funcionament i la gestió del transport sostenible, de la mobilitat i del respecte per l’entorn en el qual vivim.

T 16 01 ok

Així mateix, fa un parell de setmanes també es va fer el lliurament del segon premi. Joan Prat i la tutora de 6è de Primària de l’Escola Sant Miquel del Cros d’Argentona, van lliurar a Lucía Tornay el val per a un cap de setmana amb la família a Port Ainé. Així mateix, fa uns dies també s’ha fet el lliurament del tercer premi corresponent a Sofía Olmedo, de l’Escola Misericòrdia de Canet de Mar, a qui el director general de l’AMTU va lliurar el val per a una excursió d’un dia amb la família al Tren dels Llacs. L’objectiu d’aquest programa és acostar els més joves al món del ferrocarril, en tots els seus vessants, per sensibilitzar i formar-los en el coneixement, el funcionament i la gestió del transport sostenible, de la mobilitat i del respecte per l’entorn en el qual vivim.

Els assistents a La Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada a Caldes de Montbui, van votar el passat 10 d’abril, la classificació dels tres dibuixos que havien arribat quedat finalistes. El dibuix realitzat per Ona Martorell va ésser el més votat.

El dibuix guanyador s’imprimirà en format pòster i es distribuirà a les més de 800 escoles de primària de l’àmbit de l’ATM de Barcelona. L’objectiu d’aquest cartell és promocionar el títol de transport T-16 entre els menors i les seves famílies.

La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes d’entre 4 i 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. És vàlid fins el 31 de desembre de l’any en què es compleixen els 16 anys, i només té un cost inicial d’emissió de 35 €. La renovació de la targeta es realitza sense cost i de manera automàtica fins a la seva validesa.