L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà assessorà l’ajuntament en temes de mobilitat i transport públic.

2 de febrer de 2022

L’Ajuntament de Collbató ha aprovat, en ple celebrat aquest passat dilluns, 24 de gener, adherir-se a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’entrada en aquesta entitat, permetrà a l’ajuntament de beneficiar-se tant d’ajudes econòmiques com d’un assessorament tècnic i especialitzat en la matèria.

L’AMTU és una associació d’ens locals d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat, del transport públic i les seves infraestructures, especialment en el transport urbà, d’arreu de Catalunya. Actualment agrupa 127 ens locals, entre els quals hi ha el Consell Comarcal del Baix Llobregat, i 14 ajuntaments de la comarca: Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, El Papiol, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, Sant Esteve Sesrovires, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Vallirana, i ara Collbató.

Una de les principals tasques de l’AMTU és donar suport tècnic i jurídic als seus associats. En aquest sentit, l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, explica que “arran d’aquesta adhesió l’Ajuntament podrà rebre un assessorament i un suport tècnic en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic al municipi”.

El director general de l’AMTU, Joan Serra, explica que “des de l’AMTU comptem amb un equip tècnic de primer nivell i que ens ha permès, per exemple, ésser l’entitat de referència a Catalunya en implantació de serveis de transport a demanda”. En aquest sentit, Serra afegeix que “des de l’AMTU posem tota la nostra expertesa al servei de l’Ajuntament de Collbató per millorar la mobilitat i el servei de transport públic al municipi”.

El departament tècnic de l’AMTU elabora des de plans de millora, a estudis de demanda i econòmic-financers, auditories, o seguiments del servei, entre d’altres. A més, també realitza projectes d’implantació de nous serveis, ja siguin línies urbanes, urbanets, serveis interurbans o de transport a demanda (TAD).

Ajudes al transport públic

Gràcies al conveni que l’AMTU manté amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM de Barcelona, els municipis adherits i que pertanyen al sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona, com és el cas de Collbató, reben un fons econòmic destinat a la realització de millores al transport públic. En aquest sentit, pel fet de ser associat de l’AMTU, l’Ajuntament de Collbató rebrà una ajuda econòmica per poder fer millores a la seva xarxa de transport.