La presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, i el CEO de SEAT:CODE, Carlos Buenosvinos, han signat un acord de col·laboració entre les dues entitats

28 de juny de 2021

La presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, i el CEO de SEAT: CODE, Carlos Buenosvinos, han signat un conveni de col·laboració entre les dues entitats, amb l’objectiu de dur a terme projectes conjunts en l’àmbit del transport amb les plataformes de mobilitat desenvolupades per ambdues entitats. En l’acte de la signatura també hi han estat presents el director general de l’AMTU, Joan Serra, i el cap d’Operacions de SEAT:CODE, Sergi Vila.

Cal recordar que l’AMTU ha desenvolupat l’app Flexitransport Catalunya (F), que molt aviat posarà en funcionament, i que permetrà implementar el transport flexible arreu del territori. L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya, i actualment agrupa 118 entitats: 110 ajuntaments, 1 Entitat Municipal Descentralitzada, i 7 consells comarcals, que representen un total de 2,4 milions d’habitants i un volum de 47 milions viatgers urbans transportats anualment.

De la seva part, SEAT:CODE ha desenvolupat la seva primera plataforma de mobilitat multimodal per operar i gestionar flotes de vehicles de forma 100% digital. SEAT:CODE és un centre de desenvolupament de software de SEAT S.A., on actualment treballen mes de 150 enginyers de software en diferents línies de negoci.

El conveni entre l’AMTU i SEAT:CODE permetrà la col·laboració publico-privada entre ambdues entitats amb l´objectiu d´impulsar arreu del territori nous conceptes de mobilitat compartida, sostenible, elèctrica i intermodal que aportin nous serveis de mobilitat a zones del país on històricament les alternatives han estat limitades.

“L’evolució tecnològica en el sector de la mobilitat creixerà de forma exponencial en els propers anys. Amb aquesta aliança amb un centre de tecnològic de referencia al país, volem assegurar que podem oferir la millor tecnologia disponible en cada moment per avançar en una mobilitat sostenible i equitativa per arribar a tots els ciutadans arreu del territori”, explica Aurora Carbonell, presidenta de l’AMTU.

De la seva part, Carlos Buenosvinos, CEO SEAT:CODE, comenta que “aquest conveni reflexa el nostre compromís amb el repte que tenim davant la digitalització de la mobilitat que ja ha començat. Creiem que per afrontar aquest repte es necessària la implicació activa tant de la iniciativa privada com la pública per treballar conjuntament en les noves solucions de mobilitat que aportaran valor a tots els ciutadans i ajudaran a construir un futur sostenible. Esperem en breu poder veure els primers fruits d´aquest acord amb serveis funcionant al territori.”

A partir del conveni signat, doncs, l’AMTU i SEAT: CODE aprofitaran les sinergies generades per les plataformes desenvolupades per ambdues parts per dur a terme nous projectes relacionats amb els nous conceptes de mobilitat, connectivitat i digitalització, i sempre en benefici del transport públic.