El Departament de Territori ha obert la convocatòria per als ajuts per a la modernització de les empreses de transport de viatgers i mercaderies. Les sol·licituds es poden fer des del 29 d’abril passat i fins al 30 de juny a través d’aquest enllaç i s’aniran resolent a mesura que es vagin presentant. Els ajuts s’atorgaran fins a esgotar la partida econòmica. Es tracta de 17,5 milions procedents dels fons europeus NextGenerationEU.

És un programa d’incentius per a la modernització de les empreses privades de transport, dels operadors de transport i de les empreses carregadores, que té per objectiu incrementar l’eficiència de les empreses i del sistema de transport mitjançant la digitalització, la sostenibilitat, la connectivitat , la renovació dels sistemes i la introducció de noves tecnologies al sector.

Concretament, són ajudes per gestionar els documents de control electrònicament, instal·lar sistemes de tacògraf intel·ligent, facilitar ajudes al servei de transport de viatgers, integrar documents de control electrònics, implantar aplicacions per a reclamacions per mitjans electrònics, implementar o actualitzar sistemes de gestió de transport per a emmagatzemar i processar informació sobre les operacions de transport o millorar els sistemes de tiquetatge per a la compra i validació dels títols de transport.

Els sol·licitants poden presentar fins a un màxim de dues sol·licituds entre les nou possibles, sempre que compleixin els requisits de la convocatòria.

Al següent enllaç es pot accedir a la Resolución TER/1402/2023.