Activitats de Promoció i Formació

La targeta T-16 (www.t-16.cat) és un títol de transport per als nens i nenes de 4 a 14 anys que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges, dels 4 als 16 anys, a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

El concurs de l’AMTU “Viatja Gratis amb la T-16!”, consisteix en la creació d’un cartell per donar a conèixer el títol de transport T-16 entre els menors i les seves famílies i destacar-ne la seva utilitat, segons estableixen les seves bases.

Us animem a que els alumnes de 6è de primària de la vostra escola participin en la propera edició del concurs. Ho podeu fer omplint el formulari següent:

Des del 2008, l’AMTU va crear el programa educatiu “Viatjo amb tu!” adreçat als alumnes de Cicle Superior de Primària amb el qual es vol apropar la utilització del transport urbà als nens i nenes que per l’edat comencen a desplaçar-se sols i soles, ja sigui per anar a l’escola o en el seu temps lliure. Aquestes activitats es desenvolupen en el marc escolar i es plantegen des d’una metodologia lúdica i participativa. L’objectiu concret és la realització d’una acció de suport per a la promoció del transport urbà en el marc escolar, i proporcionar així als nens i nenes un major grau d’independència en la seva mobilitat.

El programa “Amb tu, hi vaig segur”, que funciona des de març de 2012, pretén encoratjar les persones grans i donar-los eines que els ajudin a prevenir els accidents i sentir-se més segurs utilitzant el transport públic.