Activitats de Promoció i Formació

La targeta T-16 (www.t-16.cat) és un títol de transport per als nens i nenes de 4 a 14 anys que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges, dels 4 als 16 anys, a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

El concurs de l’AMTU “Viatja Gratis amb la T-16!”, consisteix en la creació d’un cartell per donar a conèixer el títol de transport T-16 entre els menors i les seves famílies i destacar-ne la seva utilitat, segons estableixen les seves bases.

Us animem a que els alumnes de 6è de primària de la vostra escola participin en la propera edició del concurs. Ho podeu fer omplint el formulari següent:

Des del 2008, l’AMTU va crear el programa educatiu “Viatjo amb tu!” adreçat als alumnes de Cicle Superior de Primària amb el qual es vol apropar la utilització del transport urbà als nens i nenes que per l’edat comencen a desplaçar-se sols i soles, ja sigui per anar a l’escola o en el seu temps lliure. Aquestes activitats es desenvolupen en el marc escolar i es plantegen des d’una metodologia lúdica i participativa. L’objectiu concret és la realització d’una acció de suport per a la promoció del transport urbà en el marc escolar, i proporcionar així als nens i nenes un major grau d’independència en la seva mobilitat.

El programa “Amb tu, hi vaig segur”, que funciona des de març de 2012, pretén encoratjar les persones grans i donar-los eines que els ajudin a prevenir els accidents i sentir-se més segurs utilitzant el transport públic.

Curs per a conductors de transport públic dimensionat per a un grup de 15 persones com a màxim. Està format per una única sessió de 3 hores de durada (amb un descans de 20 minuts), de caire teòric però en la que s’intercalen petits exercicis pràctics per assentar els continguts exposats i comprendre’ls a través de diferents dinàmiques participatives.

La finalitat del curs és conscienciar als conductors de les flotes d’autobusos dels municipis de l’àrea AMTU sobre les necessitats i els requeriments de les persones grans a l’hora de fer ús del transport públic. Paral·lelament es tractaran temes relacionats amb la mobilitat sostenible.

Campanya publicitària per tal que els instituts d’ensenyament secundari de l’àmbit AMTU promoguin que els treball de recerca estiguin relacionats amb la mobilitat.

Proporcionem als centres escolars de secundària, suport als treballs de recerca relacionats amb la mobilitat amb les següents accions:

Facilitem contactes amb responsables de mobilitat municipals, operadores de transport i responsables de l’AMTU per tal de que els nois i noies puguin entrevistar-los i accedir a informacions necessàries pel seu treball.